Ga aan de slag met de Safety Culture Ladder en vergroot uw veiligheidsbewustzijn.

Bericht geplaatst op:

Voor welk niveau op de veiligheidsladder kiest u?

U kunt uw bedrijf laten certificeren op verschillende niveau’s op de Safety Culture Ladder (voorheen veiligheidsladder). De keuze is afhankelijk van uw gemiddelde contractwaarde met de opdrachtgever en het risicoprofiel van uw soort werkzaamheden.

  • Approved Self Assesment

Doe een eigen evaluatie op basis van een online Self Assessment Questionnaire (SAQ) en stel een gap-analyse en een actieplan op. Dit wordt geverifieerd door een certificerende instelling. Dit resulteert in een Approved Self Assesment. Dit is drie jaar geldig, waarbij in jaar 2 en jaar 3 een check op het actieplan wordt uitgevoerd door een certificerende instelling.

  • SCL Light

Een SCL Light (voorheen ‘ervaringsaudit’) is een beperkte analyse door een certificerende instelling en resulteert in een SCL Light statement. Op het statement is de scope beschreven en een trede-indicatie vermeld. Dit is drie jaar geldig, waarbij in jaar 2 en jaar 3 een check op het actieplan wordt uitgevoerd door een certificerende instelling.

  • SCL

Een SCL (voorheen: ‘Veilig Bewust Certificaat’) is een volledige audit door een certificerende instelling en resulteert in een SCL statement. Op het certificaat is de scope beschreven en de trede-indicatie vermeld. Dit is drie jaar geldig, waarbij in jaar 2 en jaar 3 een 40%-audit wordt uitgevoerd door een certificerende instelling.

De specialisten van Kintraco Managementconsultants helpen u graag op weg.

Meer informatie lees hier verder.

Ga naar nieuwsarchief