Veiligheidsladder

Begeleiding behalen certificaat Veiligheidsladder

De veiligheidsladder is een nieuwe methode waarmee veilig werken door leveranciers van ProRail kan worden bevorderd. Per 1 januari 2013 maakt ‘veilig werken’ onderdeel uit van de beoordeling bij aanbestedingen. De ladder bestaat nadrukkelijk naast de systeemnormen zoals VCA en OHSAS 18001, met als doel om de factor mens ten aanzien van veilig en gezond werken te raken. Het doel van de Veiligheidsladder is dan ook om veilig en gezond gedrag van een bedrijf objectief te meten. De veiligheidsladder kent vijf cultuurniveaus: de ontwikkelfase waarin een organisatie zich bevindt op het gebied van veiligheid.

Onze consultants begeleiden bedrijven en organisaties bij het behalen van het juiste niveau op de veiligheidsladder. Wij zorgen er voor dat uw bedrijf aan alle eisen voldoet en dat de certificatie vloeiend en probleemloos verloopt. Zodat u snel in het bezit bent van het Veiligheidsladder certificaat.

Bedrijven kunnen zelf bepalen op welk niveau van de ladder zij zich bevinden en dat door een certificeerder laten bevestigen door middel van een audit. Hoe beter een bedrijf bewust veilig werkt, hoe hoger de positie op de ladder. Bedrijven kunnen zich nu al voorbereiden op de veiligheidsladder.
De veiligheidsladder is qua opzet vergelijkbaar met de CO2 prestatieladder. Een instrument dat inmiddels breed wordt toegepast in de bouwsector.

Haal voordeel bij ProRail aanbestedingen

U kunt tijdens het gehele certificeringstraject op onze ondersteuning rekenen. Van begin tot eind. Concreet worden door ons de volgende activiteiten uitgevoerd:

  • vertalen van de Veiligheidsladder norm naar uw organisatie;
  • opstellen actueel handboek voor Veiligheidsladder;
  • adviseren inzake integratie in het bestaande managementsysteem;
  • aanbieden benodigde documenten op veiligheidsladderpagina van Prorail website;
  • assisteren bij interne- en externe communicatie;
  • houden interne audit / zelfevaluatie;
  • ondersteuning, begeleiding en advies bij de implementatie van alle maatregelen;
  • communicatie met de certificerende instantie(s);
  • bijwonen certificeringsaudit.

Hulp nodig bij het behalen van een Veiligheidsladder certificaat?

Profiteer van onze ervaring met het begeleiden van Veiligheidsladder certificeringen. Schakel vandaag nog onze hulp in. In een persoonlijk gesprek lichten wij graag toe wat wij voor u kunnen betekenen.

Bent u overtuigd van onze kwaliteiten? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak:(0183) 64 98 66 of stuur een e-mail.