Bent u voorbereid?

Bericht geplaatst op:

CE-markering op staalconstructies verplicht per 1 juli 2014

Vanaf 1 juli 2014 dienen alle onderdelen van een dragende staalconstructie te zijn voorzien van CE-markering. Met een CE- markering verklaard de fabrikant dat aan alle constructieve eisen is voldaan.

Om als staalbouwer te voldoen aan de voorwaarden voor het aanbrengen van de CE-markering (in de gevallen dat dit dus wettelijk verplicht is), moet voldaan worden aan alle voorwaarden die in NEN-EN 1090-1 zijn vermeld.

Een belangrijk onderdeel is het  implementeren van een fabrieksproductiebeheersingssysteem (FPC). Als onderdeel van het FPC systeem is vereist dat een laskwaliteitsmanagementssyseem wordt ingevoerd, gebaseerd op de NEN-EN-ISO 3834. Vervolgens eist NEN-EN-ISO 3834 dat het laskwaliteitsmanagementssyseem wordt beheerst door een verantwoordelijke lascoördinator.

Indien het vertrouwen bestaat dat een geschikt FPC systeem conform NEN-EN 1090-1 is geïmplementeerd kan het worden gecertificeerd door een certificerende instantie. Hiermee is het bedrijf geautoriseerd om CE verklaringen af te geven.

Bent u overtuigd van onze kwaliteiten? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak: (0183) 64 98 66 of stuur een e-mail

 

 

Ga naar nieuwsarchief