BTR-certificaat vervalt!

Bericht geplaatst op:

Het BTR-certificaat is komen te vervallen per 13 november 2015!

Bedrijven die werkzaamheden verrichten in of nabij sporen die in beheer zijn van ProRail, hoeven niet meer te beschikken over de Branchegerichte Toelichting Railinfrastructuur (BTR). Reden daarvoor is dat de BTR achterhaald is vanwege aangepaste regelgeving zoals de VeiligheidsChecklist Aannemers (VCA), het Normenkader Veilig Werken (NVW) en nieuwe initiatieven als het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Dat hebben ProRail en brancheorganisatie RailAlert bepaald.

VCA staat voor VeiligheidsChecklist Aannemers en is een algemeen certificatieprogramma voor aannemers die risicovol werk doen, of werken op risicoplekken. Bedrijven krijgen dit certificaat als hun medewerkers onder meer voldoende kennis hebben van veiligheid, gezondheid en milieu.

Het Normenkader Veilig Werken (NVW) beschrijft hoe de veiligheid van medewerkers wordt gewaarborgd. Het NVW geldt voor al het werk op en rond het spoor. Van onderhoud tot projecten. En voor alle partijen die erbij betrokken zijn.

Werken op een bouwplaats, op het spoor of dicht langs het spoor brengt risico’s met zich mee. De railinfrabranche heeft daarom het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) ingevoerd. Het is een persoonlijke pas waarmee gewerkt kan worden aan of nabij de sporen die ProRail beheert.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, bel ons dan voor een vrijblijvende afspraak: (0183) 64 98 66 of stuur een e-mail.

Ga naar nieuwsarchief